vrijdag 28 oktober 2016

Vijftig stripbesprekingen (4)

Moeder en dochter tegelijkertijd zwanger, het komt voor in de beste families. Zelfs al is dit het resultaat van een spreekwoordelijke Babylonische spraakverwarring, toch is het wennen om deze frêle tiener mogelijkerwijs met een volle buik rond te zien lopen. Voor Zidrou en Bosse geen beletsel om er een feest van te maken. De buitenstaanders moeten er maar begrip voor opbrengen. Grapje, mama!, het leven zoals het is in een hedendaags gezin. Tamara, een mee-evoluerende meisjesstrip.
- Suus & Sas 2
- Swamp Thing 8
- Tamara 9
- Tamara 10
- Tanguy & Laverdure 28 HC
- Tanguy & Laverdure 28 SC
- Tennis Kids 2
Het eeuwige liedje: waar krijg je voor nog geen twintig euro meer dan tweehonderd pagina's leesvoer voorgeschoteld. Goedkoop wil niet zeggen kwalitatief weinig hoogstaand. Uitgeverij Hum maakt voorlopig de goede keuzes, houden zo! Bushwackers of Jayhawkers, een lesje Amerikaanse Burgeroorlog-geschiedenis belicht deze weinig eervolle vrijbuiters. Het verhaal in het verhaal, want terwijl ze op weg zijn naar Glendale om een oude vriend bij te staan, vertelt Pa Tex aan Kit Willer het relaas over die losgeslagen honden. Corrado Mastantuono heeft moeite met paarden en het tekenen van handen. Toch vormt het artistieke duo een eenheid die voor spetterende actie zorgt. De bushwackers van Missouri, kwaliteitspulp.
- Tex Willer 5
- Thomas Silane 8
- Thor 4
- Toch een geluk (Barbara Stok)
- Uncanny Avengers 5
- Uncanny Avengers 6
- Urbanus vertelt Mieleke Melleke Mol 21
- Urbanus vertelt Mieleke Melleke Mol 22
- Urbanus speciaal 14
- Verpleegster, De
- Vierde kracht, De 4 HC
- Vierde kracht, De 4 SC
- Vijfde evangelie, Het 4 HC
- Vijfde evangelie, Het 4 SC
- Vliegenier 1
Deel twee lost de verwachtingen in. Jim legt de puzzelstukjes mooi op hun plaats en dat levert een mooi mozaïek op. De drie protagonisten worden onbewust op weg geholpen, een verbeterde versie van zichzelf vindend met de hulp van Fred. Hoe Fred? Die leeft toch niet meer! En toch begeleidt hij hen vanuit het graf. De wederopstanding is een feit, het moment van inkeer vangt aan. Ondanks de harde levenslessen (relatie, leugens, familie, vrienden) haalt Jim nog een andere belangrijke voedingsbodem aan: cultuur. Via muziek (de accordeon), opera en boeken worden we extra geleid. Het boek in het boek is een feit. Een afspiegeling van Jims werkelijkheid? Tefenkgi heeft niet die flair om alles zoals de meester zelf te verlevendigen, een beetje de tekortkoming van Waar zijn de mooie dagen. Wanneer het boek geen betrekking heeft op je eigen leven, je herkent wel iemand uit je omgeving die je hiermee kan identificeren.
- Waar zijn de mooie dagen HC 1
- Waar zijn de mooie dagen HC 2
- Waar zijn de mooie dagen SC 1
- Waar zijn de mooie dagen SC 2
- Waar zijn de mooie dagen integraal
- Walking Dead, The SC 5
- Walking Dead, The SC 6
- Walking Dead, The SC 7
- Walking Dead, The SC 8
- Walter de Wolf 1
- Walter de Wolf 2
- Wollodrïn volle box 1
- Wollodrïn volle box 2
- Wollodrïn lege box 1
- Wollodrïn lege box 2
Een lekker snoepje, die eerste Wonderball. De Amerikaanse variant van de KinderSurprise waar in dit geval toepasselijk soldaatjes in verstopt zitten, het fysieke geweld is niet ver uit de buurt. Blijkt dat de chocola een specifieke, helende werking heeft op 'good guy' Spadaccini. Je leest het gewapenderhand. De jager is een uitstekende conspiracy theorie-thriller waarbij je het web rond de politieinspecteur voelt aanspannen. Een No way out-gevoel zonder uitweg in het doolhof waarin hij zich bevindt. Rasartiest Colin Wilson maakt het vlezig echt. Duval en Pécau pochen met hun kennis en referenties, ze ontkrachten dat door er telkens ostentatief een voetnootverklaring bij te geven (pagina 17, Florence Nightingale). Geef de lezer de pap in de kinderlijke mond. Irritant. Gelukkig is De jager dat niet.
- Wonderball 1 HC
- Wonderball 1 SC
- Wonderball 2 HC
- Wonderball 2 SC
Nochtans maar vijf episodes hierin opgenomen en toch verdikt dankzij die fantastische schetspagina's van Cliff Chiang. Wat een estheet. Brian Azzarello plaatst Diana in het kader waar ze het best thuishoort: die van de Goden, zonder de tussenkomst van andere (aardse) superhelden. Het wegvallen van Zeus biedt andere familieleden de kans om de hoogste troon op te eisen. Een verrassend en stevig uitgangspunt. Oorlogje voeren met War aan je zij, knap bedacht. Eindigend met het emotionele afscheid: "War, ik hoop dat je in de dood vindt wat je in het leven moest missen... Vrede." Deze Oorlog, in al zijn eenvoud mythisch en metafysisch.
- Wonder Woman 4 Oorlog
- Wouden van Opaal 9 HC
- Wouden van Opaal 9 SC
- WW 2.2 1
- WW 2.2 2
- Zeven Ruiters 1 HC
- Zeven Ruiters 1 SC
Eerst denk je nog, wat een zootje, de weinig overtuigende zombies op de voorkaft (proporties) en ook in de beginfase lijkt alles zo rudimentair, onverzorgd. Petrimaux is nu de vierde die zich aan een Zombies-kroniek waagt. Wil niemand anders zich vastpinnen en wagen aan een reeks die als voorbeeld Walking Dead heeft? Petrimaux tekent schetsmatig Amerikaans, licht geblokt, heel basaal. In dit kader uitermate efficiënt. Zelfs het stokkende vertelritme (Peru bezondigt zich aan beschrijvende reconstructies, pagina 4), je huivert bij het zien van de tiende pagina. Wanneer je volledig meegezogen wordt, en dat gebeurt ook, vlieg je er doorheen en heb je al spijt om afscheid te nemen. De onfortuinlijken, sterk verhaal en sterke tekeningen met een mislukte covertekening als uithangbord.
- Zombies Necrologies 1
- Zonen van El Topo 1

Geen opmerkingen: