dinsdag 1 januari 2008

Wens-elijk

De jaarlijkse overgang is gebruikelijk een knallend, spetterend feest. Zelfs met afgelast Brussels vuurwerk maak je een plezierrit tussen de stripsterren via een rijkgevulde themadis (met sushi, bami, nasi en dim sun en mijn noedels) en overvloedig vloeiende dranken (waar was de saké?) om het lief en leed van het voorbije jaar weg te spoelen of net te herbeleven.
In het stripmilieu ging het er vannacht minder euforisch aan toe. Enkele opwindende spelletjes -met een pokerface de kaarten op tafel gooiend om alle fiches bijeen te garen of Leonardo da Vinci en Arnold Schwarzenegger uitbeeldend- niet te na gesproken, de latere, muzikale luistersessies deden je eerder wegzweven naar andere oorden, naar andere personen ook die je op dat moment even hartig gedag wil zeggen. Gelukkig is er de Wim Mertens-telefoon die mensen dichterbij brengt. Vandaar dat we voortdurend, tegenover elkaar zittend, smsjes naar elkander stuurden. Zo voelden we ons pas geliefd!

's Avonds heb je eigenlijk nog genoeg voedselvoorraad om enkele weken mee door te komen. Maar die gevulde koelkast blijft onaangeroerd omdat je gewenste kookintenties een jaar respijt krijgen. Gelukkig word je uit een weemoedige bui weggesleurd en mag je verfijnd Oosters proeven Au Lotus Thaï. Zo zette ik het nieuwe jaar gevarieerd in!

Geen opmerkingen: